nieuws

FNV eist werkhervatting geschorste OR-voorzitters

Arbeidsrecht

FNV Bondgenoten eist dat het bedrijf Sitel Netherlands drie geschorste OR-voorzitters onmiddelijk weer aan het werk laat gaan. De voorzitters zijn geschorst wegens overschrijding van hun tekenbevoegdheid.

Margot Steffens, bestuurder FNV Bondgenoten, beweert echter dat de schorsing een direct gevolg is van de OR-werkzaamheden van de voorzitters. De leden van de OR van de vestigingen in Almelo en Eindhoven en van de COR waren allen op training. Dit was volgens de vakbond aan het begin van het jaar al afgesproken. FNV Bondgenoten stelt dat de werkgever op deze afspraken is terug gekomen en dat deze vervolgens een onderzoek heeft ingesteld naar het scholingscontract dat is ondertekend door de voorzitter van de COR. De deelnemers aan de cursus moesten een dag later op hun werk verschijnen, maar weigerden dit op advies van de trainer, een adviseur en een advocaat. De werkgever heeft daarop de voorzitters geschorst.

FNV Bondgenoten eist in een dagvaarding aan Sitel onmiddelijke opheffing van de schorsing zodat de OR voorzitters weer aan het werk kunnen. Steffens: 'Nu heeft een manager opeens bedacht dat eerder toegezegde afspraken voor het volgen van Ondernemingsraadtraining niet gelden. En hup weg met die OR-mensen. Dat pikken we dus niet.'

Reageer op dit artikel