nieuws

Zzp’er mag werk ontslagen kracht overnemen

Arbeidsrecht

Een bedrijf kan een zelfstandige op provisiebasis inhuren om het werk van een ontslagen werknemer te doen. Deze opmerkelijke uitspraak van het Gerechtshof in Arnhem biedt werkgevers een mogelijkheid de ’26 weken voorwaarde’ van UWV te omzeilen.

Replicars, een fabrikant en importeurs van modelauto's, vraagt om bedrijfseconomische reden ontslag aan voor een accountmanager bij het UWV. Het UWV verleent als gebruikelijk de vergunning met een ‘26-weken of de wederindiensttredingsvoorwaarde'; dat betekent dat het bedrijf niet binnen een half jaar iemand voor dezelfde functie mag aannemen.

als de ontslagen accountmanager merkt dat zijn werkgever direct na zijn ontslag een zzp'er inhuurt om zijn werk te doen, stapt hij naar de rechter en eist een wedertewerkstelling. De kantonrechter wijst zijn vordering toe en stelt dat Replicars in strijd met de ontslagvergunning heeft gehandeld omdat de 26-wekenregeling niet in acht is genomen.

Replicars gaat in hoger beroep en vindt vervolgens het Gerechtshof in Arnhem aan haar zijde. de wederindiensttredingsvoorwaarde geldt volgens de Rechtbank alleen als er een nieuwe arbeidsovereenkomst is. Hetzij een nieuwe medewerker, hetzij een uitzendkracht van een uitzendorganisatie waarmee het bedrijf in een bepaalde gezagsverhouding staat. Volgens de rechter geldt dat niet in het geval van Replicars. De ‘ingehuurde' zelfstandige is een agent die  voor eigen rekening werkt, op provisiebasis, en die zelf bepaalt hoe, waar en wanneer hij zijn werk doet.

Conclusie van de rechter is dus dat het bedrijf geen andere werknemer het werk van de ontslagen medewerker heeft laten doen en dat er dus ook geen sprake is van schending van de 26-weken voorwaarde. Het ontslag wordt dus ook niet vernietigd.

Bron: Flexmarkt.nl

Reageer op dit artikel