nieuws

Baan kwijt om vuvuzela

Arbeidsrecht

Baan kwijt om vuvuzela

Het Haarlemse Nedtrain heeft woensdag een uitzendkracht de laan uit gestuurd omdat hij de vuvuzela van collega's in stukken had gesneden. De man had volgens zijn leidinggevenden niet voor eigen rechter mogen spelen.

De man stoorde zich al langer aan het getoeter op de werkvloer. Toen zijn collega's woensdagochtend besloten de vuvuzela voor extra effect op perslucht aan te sluiten, besloot uitzendkracht Nels van Toor dat het genoeg was geweest. Hij pakte het apparaat af en sneed de toeter in stukken. Elke toeterhater zal er begrip voor kunnen opbrengen, maar de leidinggevenden van Nedtrain dachten daar anders over. Niet de collega's die de oorverdovende herrie produceerden zaten volgens hen fout, maar  Van Toor was degene die over de schreef was gegaan. De uitzendkracht kon vertrekken, schrijft het Haarlems Dagblad. Van Toor toont geen berouw. Volgens hem zijn er in Nederland vele werknemers die zich ook ergeren aan de vuvuzela-terreur. 'Alleen durft niemand er iets van te zeggen omdat je dan voor landverrader wordt uitgemaakt.'

Reageer op dit artikel