nieuws

Britten mogen voortaan werken zo lang ze willen

Arbeidsrecht

Britten mogen voortaan werken zo lang ze willen

Britse werknemers mogen vanaf oktober zo lang ze willen doorwerken. Werkgevers mogen hen niet langer verplichten met pensioen te gaan.

De keuze om door te werken ligt geheel bij de werknemers, schrijft The Daily Mail, ze kunnen niet verplicht worden om na hun pensioengerechtigde leeftijd aan het werk te blijven.
De regering denkt met de maatregel de economie te steunen. 'Oudere werknemers hebben een schat aan talent en ervaring als werknemer en ondernemer. Ze spelen een belangrijke rol in ons economisch herstel en de welvaart op de lange termijn', zegt Ed Davey, minister van Werkgelegenheid.

Werkgevers hebben bezwaar gemaakt tegen de wetswijziging. Zij stellen dat personeelsplanning hierdoor moeilijker wordt. Bovendien voorzien zij een toename van rechtszaken aangespannen door oudere werknemers die menen slachtoffer te zijn van leeftijdsdiscriminatie wanneer zij worden ontslagen.

Reageer op dit artikel