nieuws

School mag seriemoordenaar ontslaan

Arbeidsrecht

School mag seriemoordenaar ontslaan

De Sint-Martinusschool uit het Belgische Herk-de-Stad mag leraar Ronald Janssen ontslaan. De man werd een half jaar geleden opgepakt en heeft bekend meerdere moorden te hebben gepleegd. De school moest de man desondanks in dienst houden.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de speciale Kamer van Beroep voor het Vrij Onderwijs toestemming verleend voor het ontslag. De school had de arbeidsoverneenkomst met Janssen al eerder ontbonden, maar deze had daar bezwaar tegen aangetekend. Officieel zou de school nog gedurende een opzegtermijn van anderhalf jaar het salaris van de vermeende moordenaar moeten betalen. Het is nog onduidelijk of in dit geval van deze regel kan worden afgeweken. Janssen is niet ontslagen omdat hij wegens moord en verkrachting is gearresteerd. Hiervoor geldt dat hij onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. De reden voor het ontslag is dat bekentenissen heeft afgelegd over drie moorden en zedenmisdrijven. Dit heeft een vertrouwensbreuk tussen werkgever en werknemer veroorzaakt en het is volgens de advocaat van de school ondenkbaar dat Janssen ooit terugkeert op de werkplek, óók wanneer hij om welke reden dan ook wordt vrijgesproken. De ontslagbrief wordt nog deze week in de gevangenis bezorgd.
Janssen is niet uit zijn beroep gezet, zoals de school eigenlijk wilde. Hij zou dan ook alle rechten op zijn pensioen zijn kwijtgeraakt.

Reageer op dit artikel