nieuws

Soldaat verliest eerst been, dan uitkering

Arbeidsrecht

Het Britse ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft beloofd de regels voor arbeidsongeschiktheidsuitkeringen tegen het licht te houden. Een 26-jarige soldaat die zijn been verloor in Afghanistan, komt niet langer in aanmerking voor een uitkering en aangepast vervoer. Hij kan namelijk vierhonderd meter lopen met zijn prothese.

Aron Shelton vertelde de uitkeringsinstantie dat hij ondanks hevige pijn erin was geslaagd om vierhonderd meter aan één stuk te lopen met zijn prothese. Volgens een strenge interpretatie van de regels betekent dit dat hij vanaf september niet langer recht heeft op een invaliditeitsuitkering van 180 pond (€ 197) per maand en een aangepaste auto, schrijft de Daily Mail.
Een woordvoerder van het Britse ministerie van SZW zegt dat zaken zoals deze de reden zijn dat de regels worden aangepast. 'We introduceren nieuwe, objectievere keuringen om ervoor te zorgen dat het systeem eerlijker wordt, en ten goede komt aan de mensen die het het hardst nodig hebben.'

Reageer op dit artikel