nieuws

Werknemer weigert dienstauto in te leveren

Arbeidsrecht

Een technische groothandel krijgt zware bedrijfseconomische problemen. Door de reorganisatie moeten ook functies worden aangepast. Een vertegenwoordiger in de buitendienst moet weer in de binnendienst gaan werken. Hij gaat daar mee akkoord, maar hij wil niet zijn bedrijfsauto inleveren. De rechter vindt dat onterecht.

Volgens de werkgever heeft hij voor zijn nieuwe functie geen auto meer nodig. Om het leed te verzachten biedt de groothandel een financiële compensatie aan, maar de werknemer slaat dat af. Als verweer voert de medewerker aan dat in zijn contract staat dat de auto ook voor privé doeleinden gebruikt mag worden. Bovendien zou de werkgever niet eenzijdig zijn arbeidsvoorwaarden mogen wijzigen. De auto van de zaak was voor hem destijds één van de redenen om voor het bedrijf te kiezen, omdat deze een compensatie was voor de reistijd van en naar het werk. De werkgever moet echter zware bezuinigingen doorvoeren en zegt geen geld meer te hebben voor alle extra's.

De werknemer stelt mediation voor, maar de werkgever gaat daar niet op in en wil bij de rechter het contract laten ontbinden. De kantonrechter biedt aan naar mediation te verwijzen wanneer het schikkingsoverleg zou stranden, maar de werknemer gaat niet meer in op dat aanbod en vraagt beschikking. De rechter is van mening dat de werknemer had moeten instemmen met het redelijke voorstel en acht weigeren niet in overeenstemming met de eisen van goed werknemerschap. Hierdoor is er geen goede basis meer voor een vruchtbare samenwerking tussen de groothandel en de werknemer. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst en veroordeelt de werknemer in de proceskosten.

LJN: BN1498,Sector kanton Rechtbank Arnhem , 685308 HA VERZ 10-1192 
 
 
Datum uitspraak: 15-07-2010
Datum publicatie: 16-07-2010

Bron: Rechtspraak.nl 

 

Reageer op dit artikel