nieuws

Advocaat klaagt baas aan om naakt uitje

Arbeidsrecht

Advocaat klaagt baas aan om naakt uitje

Een Amerikaanse advocaat die zijn baan verloor omdat hij weigerde mee te doen aan een bedrijfsuitje, heeft zijn voormalige werkgever aangeklaagd wegens seksuele intimidatie. Tijdens het uitstapje werden deelnemers geacht hun kleren uit te trekken, een houten fallus door te geven en zo een 'volwassener gevoel van mannelijkheid' te ontwikkelen.

Dat schrijft Bloomberg. Steve Eggleston bedankte vriendelijk voor het New Warrior Training Adventure, nadat hij de informatie had gelezen. Wat het weekend voor hem er niet aantrekkelijker op maakte was het feit dat een eerdere deelnemer aan het weekend na afloop zelfmoord pleegde. Volgens Eggleston werd hij na zijn weigering zo vijandig benaderd door zijn werkgever dat hem niets anders restte dan ontslag te nemen.

In de column op de site van Bloomberg zegt Egglestons voormalige werkgever dat de advocaat de zaken omdraait. Egglestons salaris stond in directe relatie met de hoeveelheid zaken die hij aandroeg. Tegen de tijd dat hij het bedrijf verliet, zou hij zijn werkgever geld schuldig zijn geweest. De seksuele intimidatie wordt er volgens de werkgever nu met de haren bijgesleept.

Reageer op dit artikel