nieuws

‘Bezuinigingen treffen werkende ouders’

Arbeidsrecht

‘Bezuinigingen treffen werkende ouders’

De komende bezuinigingen op de kinderopvang zullen grote gevolgen hebben voor werkende ouders. Omdat de kosten jaarlijks honderden tot duizenden euro’s hoger worden, gaan veel ouders andere opvang zoeken of zelfs stoppen met werken.

Dat zegt Ina Brouwer, voorzitter van brancheorganisatie MO Groep Kinderopvang, vandaag in een interview met de Volkskrant. Afgelopen donderdag lekte uit dat het demissionair kabinet volgend jaar 340 miljoen euro wil korten op de kinderopvangtoeslag.

 ‘Dat is eenderde van de totale overheidsuitgaven aan kinderopvang', aldus Brouwer. ‘Dat kan niet zonder ernstige gevolgen blijven.'  Vooral de lagere inkomens zouden erop achteruit gaan. Brouwer vermoedt dat vooral vrouwen met een kleine deeltbaan gaan overwegen of hun baan nog wel nodig is.  Voorgaande jaren wilde het kabinet nog voor betaalbare kinderopvang zorgen om de arbeidsparticipatie van vrouwen te vergroten.

Reageer op dit artikel