nieuws

Boetes geëist tegen AH-leiding

Arbeidsrecht

Boetes geëist tegen AH-leiding

Een personeelsfunctionaris en drie voormalige bedrijfsleiders van de winkelketen AH To Go hebben voor de rechtbank in Den Haag boetes tegen zich horen eisen wegens discriminatie van Marokkaanse sollicitanten.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft deze werkgever in 2009 zich schuldig gemaakt aan opzettelijk discrimineren door geen kandidaten van Marokkaanse komaf toe te staan te sollicitatie. ‘Geen Marokkanen' stond er in een e-mail die de p&o'er rondstuurde. Hierop is aangifte gedaan met als gevolg dat de vier zich nu voor de rechter moeten verantwoorden. Het Om eist straffen 1.250 euro, waarvan 500 euro voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Justitie zegt er wel rekening mee te hebben gehouden dat er in de filialen problemen zijn geweest met medewerkers van allochtone afkomst. ‘Te verklaren, niet te rechtvaardigen', zo oordeelt de officier van Justitie.     

Reageer op dit artikel