nieuws

Ontslagen werknemer vernielt bedrijfseigendommen

Arbeidsrecht

Een medewerker heeft ontslag op staande voet gekregen vanwege overtreden concurrentiebeding (tijdens vakantie werk via derden gedaan bij klant van werkgever). Hij is gesommeerd de bedrijfseigendommen in te leveren die hij tbv zijn werk ter beschikking zijn gesteld: – laptop met toebehoren – gsm met toebehoren – tomtom – accuboortol

Ontslagen werknemer vernielt bedrijfseigendommen

Hij heeft de laptop uit de container gehaald; geheel stuk en niet meer te repareren; harde schijf e.d. ook beschadigd (alsof er met een auto overheen is gereden oid) Hij zegt de gsm + tomtom reeds teruggegeven te hebben hetgeen niet het geval is. De accuboortol zegt hij niet te hebben. De werkgever heeft geen bewijs dat de spullen aan de werknemer ter beschikking zijn gesteld. Kan de werkgever een redelijke financiële vergoeding eisen van de werknemer om de bedrijfsmiddelen te vervangen danwel gemaakte kosten te verhalen? Hartelijk dank voor het advies. Corrie van Oorschot

Reageer op dit artikel