nieuws

Op staande voet ontslaan ‘bij ziekte’ (schoonmaakbranche)

Arbeidsrecht

Op staande voet ontslaan ‘bij ziekte’ (schoonmaakbranche)

Kan een 'zieke' medewerker op staande voet worden ontslagen wanneer deze door de bedrijfsarts en werkgever niet als ziek zijnde wordt beschouwd?

Beste, Een van onze schoonmaakmedewerkers, waar een ontslagaanvraag voor is ingediend bij het UWV (vanwege het wegvallen van het schoonmaakobject) heeft zich ziek gemeld. Nu is deze medewerker bij onze bedrijfsarts geweest. Deze heeft beoordeeld dat de ziekmelding te wijten is aan het arbeidsconflict (ten gevolge van de ontslagaanvraag). De bedrijfsarts heeft de medewerker een brief gestuurd waarin staat dat deze binnen een week de werkzaamheden weer moet hervatten. Nu is de medewerker hier niet mee eens en deze heeft zich opnieuw ziek gemeld op de dag dat de werkzaamheden weer hervat moesten worden. De medewerker hebben wij tot drie keer toe gesommeerd het werk te hervatten en gewaarschuwd dat we anders op ontslag zouden overgaan. Kunnen wij deze medewerker nu op staande voet ontslaan vanwege werkweigering / verwijtbaar handelen? Of kan dit juist nadelig uitpakken voor ons als werkgever?

Reageer op dit artikel