nieuws

Postbodes demonstreren tegen massaontslag

Arbeidsrecht

Postbodes demonstreren tegen massaontslag

Ongeveer honderdvijftig postbodes uit het hele land hebben zondag in Rotterdam gedemonstreerd tegen het dreigende massaontslag bij TNT Post.

De sfeer op het plein was gemoedelijk. Enkelen hielden spandoeken vast met leuzen als 'red de postbode'.

Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen van de SP nam kort het woord en riep de postbodes op het naderende ontslag ,,niet te pikken'' en actie te voeren. Daarop lieten de aanwezigen van zich horen met geroep en getoeter.

Ook SP-fractievoorzitter Emile Roemer hield een korte toespraak om de postbezorgers een hart onder de riem te steken. Volgens hem worden niet alleen 15.000 postbodes getroffen maar ook eenzelfde aantal gezinnen. Ook zei Roemer dat TNT het kroontje dat het bedrijf in het logo voert niet waard is.

Na afloop van de betoging op het plein, die ongeveer een uur duurde, liep de groep demonstranten in optocht naar het Oude Postkantoor aan de Coolsingel.

Vorige week maandag waren al duizend postbodes in Nieuwegein voor een actiebijeenkomst van de vakbonden. Ook daar was de inzet TNT Post duidelijk te maken dat zij zich niet neerleggen bij het naderende massaontslag bij het bedrijf.

Reageer op dit artikel