nieuws

TNT stelt omvang massaontslag bij

Arbeidsrecht

TNT stelt omvang massaontslag bij

TNT verwacht dat er hooguit 4.500 gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden bij haar postdivisie.

Directeur Personeelszaken Gerard Aben heeft dat gisteren gezegd. Dit grote aantal zou dan nog relatief laag uitvallen, aangezien bij deze eerder aangekondigde reorganisatie bekend werd dat er 11.000 arbeidsplaatsen in 2012 bij het postbedrijf moeten verdwijnen.

TNT heeft een mobility-traject opgezet om werknemers te begeleiden naar ander werk. Hierbij hoort ook een omscholingsvergoeding tot maximaal vijfduizend euro. De bonden zijn desondanks niet tevreden. Zij vrezen dat het aantal gedwongen ontslagen wel eens kan oplopen tot achtduizend mensen en vinden dat de mega-reorganisatie veel te snel wordt doorgevoerd.  

FD/Dow Jones

 

Reageer op dit artikel