nieuws

Arbeidsinspectie onderzoekt ontploffing

Arbeidsrecht

Arbeidsinspectie onderzoekt ontploffing

De politie draagt maandag het onderzoek naar de ontploffing in een restaurant in Putten over aan de Arbeidsinspectie. Bij de ontploffing zaterdagavond raakten tien mensen gewond van wie er een nog in het ziekenhuis ligt.

Dat meldden politie en ziekenhuis St. Jansdal maandag. Na een ontploffing van een gasfles van een steengrill werden vijf mensen in het ziekenhuis in Harderwijk opgenomen. Vier konden zondag al naar huis. Mogelijk gaat de laatste gewonde in de loop van maandag naar huis. Het is nu verder aan de Arbeidsinspectie om te bekijken of de eigenaar van het restaurant iets te verwijten valt. ,,Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid dat naast de veiligheid van werknemers ook die van anderen is gewaarborgd is, aldus een woordvoerster van de politie.

Reageer op dit artikel