nieuws

FNV wil verdubbeling aantal arbeidsinspecteurs

Arbeidsrecht

FNV wil verdubbeling aantal arbeidsinspecteurs

Als het kabinet Rutte vijfhonderd 'animal cops' aanstelt, dan moeten er volgens de FNV ook 'workers cops' komen, als bewijs dat de nieuwe regering de veiligheid en gezondheid van werknemers serieus neemt.

De driehonderd inspecteurs van de Arbeidsinspectie kunnen volgens de vakvereniging onvoldoende oog houden op de veiligheid van werknemers. Volgens de FNV kan elk bedrijf gemiddeld eens in de dertig jaar een inspectie verwachten. De vakbond wil dat Nederland een voorbeeld neemt aan het Deense model, waar elk bedrijf eens in de twee jaar wordt gecontroleerd. Goede bedrijven krijgen een groene sticker, een oranje sticker leidt tot hercontrole en met een rode sticker wordt een bedrijf aan de schandpaal genageld.

Het aantal inspecteurs moet volgens de FNV worden verdubbeld en boetes voor malafide werkgevers moeten worden verhoogd. FNV-voorzitter Agnes Jongerius: 'Aandacht voor dierenleed is prachtig. Het zou goed zijn als Rutte even stoer doet voor werkende mensen in ons land.'

Reageer op dit artikel