nieuws

Justitie eist jaar cel tegen eigenaar uitzendbureau

Arbeidsrecht

Justitie eist jaar cel tegen eigenaar uitzendbureau

De eigenaar van een uitzendbureau die 27 vrouwen hielp het UWV op te lichten, heeft een jaar cel tegen zich horen eisen. De man had de vrouwen op zijn loonlijst staan om zo de overuren van zijn echte werknemers af te boeken.

De verdachte runde tot 2006 een uitzendbureau en deed zaken met tuinders in het Westland. Door een tip aan het Westland Interventie Team liep hij tegen de lamp. De vrouwen bleken helemaal niet voor de klanten van het uitzendbureau te werken, maar konden op basis van hun fictieve werkverleden wel een uitkering aanvragen. Het Openbaar Ministerie heeft berekend dat het UWV hierdoor 3,5 ton is benadeeld.

Naast de eigenaar van het uitzendbureau zijn ook de betrokken vrouwen vervolgd. Zij moeten de ten onrechte ontvangen uitkeringen terugbetalen.

Reageer op dit artikel