nieuws

KLM-stewardess ontslagen vanwege korte haar

Arbeidsrecht

KLM-stewardess ontslagen vanwege korte haar

Het haar van een stewardess is twee millimeter te kort. Reden voor de KLM de medewerkster na twaalf jaar te ontslaan.

Al sinds de 46-jarige Ilse Hesselberth in 1988 in dienst kwam, is haar haar al gemillimeterd. De eerste tien jaar is er naar eigen zeggen wel over gesproken, maar werd er nooit een punt van gemaakt tijdens functioneringsgesprekken. Na een klacht van een collega, was voor een manager bij de luchtvaartmaatschappij in 2007 echter de maat vol.

De leidinggevende beroept zich op de reglementen waarin staat dat ‘extravagante haardracht' niet is toegestaan. Er is vervolgens een ondergrens van een centimeter ingesteld. Hesselberth  heeft een haar moeten afstaan, die bij het opmeten slechts acht millimeter bleek te zijn. Twee millimeter te kort dus. De kortharige stewardess kreeg vervolgens drie officiële waarschuwingen, een berisping en uiteindelijk ontslag.     

Hesselberth, die een interview gaf aan de GPD, zegt heel goed te beseffen dat zij als stewardess een representatieve functie heeft, maar dat het gaat ‘om de manier waarop je passagiers behandeld en dat service in de oprechtheid zit en niet in het haar'. De KLM heeft geweigerd commentaar te geven.

Reageer op dit artikel