nieuws

NS-monteur eist boete op wegens ‘degradatie’

Arbeidsrecht

NS-monteur eist boete op wegens ‘degradatie’

Een storingsmonteur die vorig jaar een trein vol gestrande passagiers van Amsterdam naar Utrecht reed, eist 25 duizend euro van de NS. De man die volledig gekwalificeerd is als machinist, heeft sinds de zomer nog maar beperkte bevoegdheden. Volgens de monteur negeren de NS hiermee een rechterlijk vonnis.

Dat meldt de Telegraaf. Officieel had de man de trein niet mogen besturen, omdat storingsmonteurs alleen lege treinen mogen rijden. Deze betreffende trein was gestrand door de winterse omstandigheden en stond al anderhalf uur stil. De reizigers waren blij met de actie van de monteur, maar zijn werkgever dacht daar anders over en schorste hem omdat hij de veiligheid van de passagiers in gevaar zou hebben gebracht.

De rechter stelde de monteur in het gelijk en verbood de NS om disciplinaire maatregelen te nemen. Omdat de man nu minder bevoegdheden heeft, eist hij de dwangsom op die de rechter de NS daarbij heeft opgelegd.

Volgens de NS is er echter geen sprake van een disciplinaire maatregel, omdat alle storingsmonteurs naar aanleiding van het incident minder bevoegdheden hebben.

Reageer op dit artikel