nieuws

Opstandige steward krijgt deal aangeboden

Arbeidsrecht

Opstandige steward krijgt deal aangeboden

Een medewerker van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij hoeft waarschijnlijk niet de gevangenis in voor zijn dramatische ontslag. Steve Slater schold na landing een passagier uit, greep twee biertjes en verliet het vliegtuig via de nooduitgang. Zijn actie gaf hem de status van cultheld.

Slater zou door een passagier op zijn hoofd zijn geslagen omdat hij deze sommeerde te blijven zitten tot het veilig was om op te staan en de bagage te pakken. Hij vertelde de passagiers via de intercom wat ze met zijn baan konden doen, en dat was niet iets waar zijn werkgevers blij van werden. Hij werd direct geschorst en diende een maand later zelf zijn ontslag in. Hij werd de held van alle werkende Amerikanen die hun baan zat zijn.

Omdat hij zijn actie kracht bijzette door de glijbaan bij de nooduitgang te activeren en zo het vliegtuig te verlaten, wordt hij ervan beschuldigd een gevaarlijke situatie te hebben gecreëerd en wordt hij vervolgd. Hij kan voor de aanklachten maximaal zeven jaar cel krijgen. Waarschijnlijk sluit hij een deal met justitie, en blijft hij op vrije voeten, schrijft CNN. Wel moet hij dan trainingen volgen om beter om te gaan met boosheid en alcohol.

Reageer op dit artikel