nieuws

Staken moet moeilijker worden in Londen

Arbeidsrecht

Staken moet moeilijker worden in Londen

De Londense burgemeester Boris Johnson wil dat het voor werknemers moeilijker wordt om te staken. Johnson is woedend dat duizenden medewerkers van de metro het werk voor 24 uur hebben neergelegd.

Een groot aantal werknemers kon vandaag niet of slechts met moeite naar zijn werk door de staking. Werkgevers zien zich daarom voor de vraag gesteld of zij deze medewerkers moeten betalen, ook al is er geen werk verzet. Zij zijn hier niet toe verplicht, maar HR-sdeskundigen raden hen aan hun werknemers tegemoet te komen door hen bijvoorbeeld thuis te laten werken, schrijft Personnel Today.

Johnson roept de regering op de wetten voor staken aan te passen. Hij wil dat een staking alleen nog wordt toegestaan als tenminste 50 procent van de vakbondsleden heeft deelgenomen aan de stemming over de actie.

Reageer op dit artikel