nieuws

UWV lanceert nieuwe website voor werkgevers

Arbeidsrecht

UWV lanceert nieuwe website voor werkgevers

UWV heeft de dienstverlening aan werkgevers via internet vernieuwd. De belangrijke momenten waarbij een werkgever met UWV te maken krijgt, zoals ontslag, zwangerschap of ziekte van werknemers, zijn het uitgangspunt bij de nieuwe werkgeverswebsite, www.uwv.nl/werkgevers.

Bij de opzet van de website waren werkgevers het uitgangspunt. Hiervoor is onder andere een onderzoek uitgevoerd onder ruim zevenhonderd gebruikers. Een representatieve groep hiervan heeft vervolgens inbreng geleverd bij de verdere ontwikkeling. Belangrijke gebeurtenissen voor een werkgever vormen het uitgangspunt in de navigatie. Dit zijn bijvoorbeeld 'mijn werknemer is ziek', 'mijn werknemer krijgt ontslag' of 'ik heb een vacature'.

Werkgevers die slechts incidenteel met UWV te maken hebben, vinden op uwv.nl/werkgevers uitgebreide informatie over alle regelingen. Werkgevers die beter bekend zijn met UWV kunnen deze informatie overslaan en kiezen voor de knop 'direct doen'. Op de site kunnen gebruikers sneller zaken afhandelen met UWV. Zo kunnen zij inloggen en direct meldingen doen.

Reageer op dit artikel