nieuws

Afwijzing promotie van zieke ambtenaar

Arbeidsrecht

Een ambtenaar wordt langdurig ziek en loopt hierdoor zijn promotie mis. Volgens de rechter heeft het ministerie het volste recht om dit te doen.

Afwijzing promotie van zieke ambtenaar

De ambtenaar van Verkeer en Waterstaat was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. Maar ook in hoger beroep stelt de rechtbank in Arnhem de werkgever in het gelijk. De ambtenaar wil graag bevorderd worden naar salarisschaal 8. Hij zou per 1 juni 2006 in zijn zwaardere functie beginnen. Helaas wordt de werknemer ziek op 9 mei 2006 en blijkt dit zeer langdurig te zijn. De werkgever wijst daarop het verzoek tot bevordering naar een hogere schaal af, met als reden dat de werknemer door het lange verzuim niet heeft kunnen aantonen dat hij de nieuwe functie naar behoren heeft kunnen uitoefenen. Dat was volgens het ministerie een voorwaarde voor de salarisaanpassing.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels