nieuws

OM eist celstraffen tegen bagageafhandelaars

Arbeidsrecht

De officier van Justitie eist celstraffen van één tot twee jaar tegen de eerste zes mannen van een groep van twintig bagageafhandelaars van Menzis. Zij staan deze week terecht staan voor vele diefstallen uit koffers van easy Jet-passagiers.

OM eist celstraffen tegen bagageafhandelaars

Naar aanleiding van klachten van passagiers stelde Justitie vorig jaar een onderzoek in met verborgen camera's.

De medewerkers werden vorig jaar van half september tot half december gefilmd. De officier van Justitie mr. Y. Eising is ‘geschokt' door de opnames. Medewerkers plunderden de koffers en namen kostbare bezittingen als iPods, laptops en camera's mee. Half december werden twintig medewerkers gearresteerd en op staande voet ontslagen door Menzis, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de bagageafhandeling.

De eerste groep verdachten bekende maandag voor de rechtbank van Haarlem met enige aarzeling betrokken te zijn. Het waren vooral ‘andere collega's' geweest die het initiatief hadden genomen voor de grootscheepse plundering. Onder druk van de groep waren ze verleid om af en toe iets aan te pakken van een collega, zo zeiden de meeste verdachten. Het OM wijst de medewerker Chokri M. als leider aan van de groep. Hij riskeert een celstraf van twee jaar waarvan de helft voorwaardelijk. M. meent zelf dat het om spullen ging die uit geopende koffers op de band vielen.

Bron: de Telegraaf

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels