nieuws

Abvakabo ten prooi aan interne onrust

Arbeidsrecht

Abvakabo ten prooi aan interne onrust

Abvakabo FNV moet bewijzen een goede werkgever te zijn, en gaat daarom na de zomer praten over de werksituatie bij de vakbond sinds het vertrek van voorzitter Edith Snoey. Dat zegt waarnemend voorzitter Corrie van Brenk in de Financiële Telegraaf.

Het dagblad schrijft over interne problemen bij de vakbond. Deze week vergaderden vrijwilligers en bestuurders op het hoofdkantoor over de situatie. Een groep van 35 bestuurders trok zich na het eerste onderwerp terug om onderling verder te praten. Zij zouden zich geïntimideerd voelen door een deel van het hoofdbestuur en ontevreden zijn over de afwijzing van het pensioenakkoord.

Van Brenk zegt begrip te hebben voor de emoties van de bestuurders en heeft een gesprek met de personeelsvertegenwoordigers toegezegd.

Reageer op dit artikel