nieuws

Exorbitante ontslagvergoeding P&O’er ziekenhuis

Arbeidsrecht

Exorbitante ontslagvergoeding P&O’er ziekenhuis

Een personeelsfunctionaris van het Friese ziekenhuis De Tjongerschans heeft een ontslagvergoeding afgedwongen van ruim 1 miljoen euro. Dat meldt het vakblad Medisch Contact.

De man had in 2002 bemiddeld bij een conflict tussen de directie en de medische staf. Voor deze klus had hij harde inkomensgaranties bedongen, omdat zijn eigen positie ook netelig kon worden. De personeelsfunctionaris werkte hierna enige tijd op detacheringbasis voor een ander ziekenhuis. In 2009 werd hij ontslagen met een ontslagvergoeding van180.000 euro maar hij nam hier geen genoegen mee. Hij eiste een inkomensgarantie totdat hij met pensioen gaat in 2017.

De rechter besloot vorige maand dat de Tjongerschans hem zijn volledige maandsalaris van 6.418 euro moet doorbetalen tot aan zijn pensioen. Ook dient het ziekenhuis ruim een kwart miljoen euro te betalen ter compensatie van zijn pensioenschade. Het ziekenhuis schat de totale kosten van de afvloeiingsregeling op een bedrag tussen de 1,1 en 1,3 miljoen euro. ‘Wij zijn verbaasd en teleurgesteld over de uitspraak van de rechter. Dit exceptionele bedrag is aan onszelf, de medewerkers, de patiënten en onze financiers niet uit te leggen', zegt woordvoerder Hans Stupers van de Tjongerschans. Het ziekenhuis beraadt zich nu op de mogelijkheid van een hoger beroep.

Reageer op dit artikel