nieuws

Rechters mild voor filmende dameskapper

Arbeidsrecht

Rechters mild voor filmende dameskapper

Een dameskapper uit het Twentse Nijverdal die medewerksters op het toilet filmde, komt ervan af met een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur.

Dat heeft de rechtbank in Almelo dinsdag geoordeeld.

Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie (OM) 120 uur taakstraf geëist. De rechters waren echter clement voor de kapper, omdat volgens hen juridisch niet van een seksuele handeling kon worden gesproken. De officier van justitie meende juist dat er sprake was van aanranding omdat de camera gericht was op het onderlichaam van de werkneemsters wanneer zij van het toilet gebruik maakten.

De impact van de zaak is groot. Toen de camera door een van de werkneemsters werd ontdekt, meldden alle medewerkers zich ziek. De kapper heeft al duizenden euro's aan ontslagvergoedingen betaald. Een aantal van zijn werkneemsters is een eindje verderop een eigen zaak begonnen.

Reageer op dit artikel