nieuws

Vergaderen is niet verplicht

Arbeidsrecht

Vergaderen is niet verplicht

Op een school werkt een onderwijzeres 2,5 dag per week. Daarnaast verwacht de directie van haar dat zij buiten haar reguliere werktijden vijftien keer per jaar naar school komt om vergaderingen, voorstellingen en soortgelijke bijeenkomsten bij te wonen. Mag de school dit verplicht stellen?

Dat mag niet. In de CAO van het primair onderwijs staat de volgende bepaling: een werknemer is niet verplicht om op een voor hem of haar niet-reguliere werkdag terug te komen voor niet-lesgebonden taken. Een uitzondering wordt alleen gemaakt voor incidentele onvoorziene werkzaamheden van onderwijskundige of schoolorganisatorische aard. Als deze werkneemster vijftien keer per jaar dient te verschijnen, is er geen sprake van incidentele werkzaamheden. Zij kan zich dus verzetten tegen de wil van haar werkgever om deze bijeenkomsten bij te wonen.

De IntermediairPW-Advieslijn is elke werkdag tussen 9.30 en 17.30 uur bereikbaar via 0900-79.23.84.37 en kost € 0,80 per minuut. Meer cases zijn te lezen in IntermediairPW.

Reageer op dit artikel