nieuws

‘Oprotpremie’ voor gestrafte agenten

Arbeidsrecht

‘Oprotpremie’ voor gestrafte agenten

Twee agenten die door de korpsleiding van Brabant Zuid-Oost werden gestraft voor het gebruik van een privémotor, hebben volgens ingewijden tonnen meegekregen om de politieorganisatie te verlaten. De zaak werd berucht omdat de rechter tot twee keer toe oordeelde dat de mannen in hun functie moesten worden toegelaten.

Het tweetal was lid van een arrestatieteam tot ze besloten een privémotor te gebruiken voor een oefening, omdat de politiemotor niet wilde starten. Ze moesten voortaan bureauwerk doen en in geuniformeerde dienst op straat werken, schrijft de Telegraaf. Tot twee keer toe oordeelde de rechter dat de sancties onterecht waren. Ook werden er Kamervragen gesteld over de kwestie. De korpsleiding zou alle ophef naast zich neer hebben gelegd. Anonieme bronnen zeggen in het dagblad dat het werken de twee onmogelijk werd gemaakt.

Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelder zegt dat er conflictbemiddeling heeft plaatsgevonden, maar dat de agenten hebben besloten de politieorganisatie te verlaten. Geheimhouding is onderdeel van de afspraken.

Reageer op dit artikel