nieuws

Klokkenluiders dreigen baan te verliezen

Arbeidsrecht

Klokkenluiders dreigen baan te verliezen

Enkele klokkenluiders bij Defensie verliezen mogelijk toch hun baan. Eerder had de minister van Defensie, Hans Hillen, nog toegezegd dat hun eerlijkheid geen negatieve consequenties zou hebben.

De klokkenluiders brachten afgelopen voorjaar misstanden bij hun onderdeel, CAMS Force Vision in Den Helder aan het licht. Bij dit onderdeel worden zwaar beveiligde defensiesoftware en maritieme wapensystemen ontwikkeld. De medewerkers spraken van zelfverrijking, intimidatie en diefstal. Deze week hebben ze vernomen dat ze na een reorganisatie niet meer terug hoeven te keren bij hun onderdeel, aldus de Volkskrant. De Volkskrant bracht dit voorjaar  de verhalen van de defensiemedewerkers als eerste naar buiten.

De medewerkers hebben Hillen een brandbrief gestuurd. Ze hebben het gevoel te worden benadeeld. SP-kamerlid Van Dijk wil opheldering over deze kwestie van de minister. Hij noemt het bijzonder pijnlijk dat de mensen die de moed hadden om misstanden te melden, ontslagen worden.

Reageer op dit artikel