nieuws

Ontslag om lekken tentamen

Arbeidsrecht

Saxion hogeschool wil een docent ontslaan die een student een tentamen met antwoorden had gegeven. De hogeschool noemt het kwade opzet, de docent ontkent dat daar sprake van was.

Ontslag om lekken tentamen

De student zou de docent van de academie marketing en international management hebben gevraagd om een oefentoets voor het vak managementcontrol, dat hij moest herkansen. De man stuurde hem daarop per mail de daadwerkelijke toets inclusief antwoorden.

De hogeschool betoogde 8 november voor de kantonrechter dat het tentamen willens en wetens is gelekt, schrijft dagblad Tubantia. De man was niet de vakdocent van de student en hij had de toets speciaal opgevraagd bij collega's, zogenaamd om te controleren of de toetsvragen wel overeenkwamen met de Engelstalige lesstof. Volgens de hogeschool gingen de docent en de student vriendschappelijk met elkaar om, ze waren allebei geïnteresseerd in beleggen.

De zaak kwam aan het licht toen de correctoren opmerkten dat de student antwoorden gaf die vrijwel overeenkwamen met die van het antwoordmodel.

De rechter doet donderdag 17 november uitspraak.

Lees meer op de website van Punt van Avans Hogeschool

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels