nieuws

Sint en Santa shoppen onder werktijd

Arbeidsrecht

Ongeveer de helft van de werknemers gebruikt zijn werktijd om online kerstcadeautjes te kopen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. 16 procent zou van plan zijn om daar meer dan twee uur aan te besteden.

Sint en Santa shoppen onder werktijd

Elk jaar ondervraagt CareerBuilder werknemers over hun online winkelgedrag. 34 procent van de werknemers die van plan zijn om tijdens werktijd de winkelsites af te struinen denkt na een uur wel klaar te zijn. 16 procent heeft minimaal twee uur nodig. Dat is meer dan vorig jaar, toen één op de tien winkelende werknemers zo lang onder werktijd wilde zoeken naar cadeautjes.

Het online winkelen is niet zonder risico. 22 procent van de ondervraagde werkgevers heeft in 2011 personeel ontslagen omdat ze het internet gebruikten voor niet-werkgerelateerde zaken. 7 procent van de HRM'ers heeft mensen moeten ontslaan omdat ze bezig waren met inkopen voor de feestdagen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels