nieuws

CAO streekvervoer biedt werkgarantie

Arbeidsrecht

De twaalfduizend medewerkers van het streekvervoer krijgen in twee jaar tijd vier procent meer loon. Bovendien krijgt al het uitvoerend personeel in vaste dienst een werkgarantie.

CAO streekvervoer biedt werkgarantie

Dat zijn de vakbonden en de werkgevers donderdag overeengekomen in een nieuwe CAO, die loopt van januari dit jaar tot eind december 2012. Het akkoord kwam tot stand na bijna tien maanden onderhandelen.

Onderhandelaar Wyb Kusters van CNV Vakmensen is opgetogen over het resultaat. Zijn collega Jan Heilig van FNV Bondgenoten vindt dat het akkoord ,,er mee door kan''. In deze tijden van inkrimping geven de afspraken over werkgelegenheid een gevoel van rust, aldus Heilig.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels