nieuws

Ziekenhuis in beroep tegen riante afvloeiing

Arbeidsrecht

Ziekenhuis De Tjongerschans in Friesland gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de kantonrechter dat de instelling een voormalig personeelsadviseur iedere maand ruim 6400 euro aan salaris moet betalen.

Ziekenhuis in beroep tegen riante afvloeiing

Dat heeft de woordvoerder van het ziekenhuis maandag laten weten. Het is nog niet bekend wanneer en waar het hoger beroep dient.

De Friese instelling moet 1,1 tot 1,3 miljoen euro besteden aan de afvloeiingsregeling van de personeelsadviseur. Die moest in 2002 bemiddelen tussen de medische staf en het bestuur. Hij eiste toen een inkomensgarantie en kreeg die ook. Begin juli oordeelde de kantonrechter dat hij tot eind 2017 iedere maand salaris (ruim 6400 euro) ontvangt en er ook nog eens ruim een kwart miljoen euro betaald wordt om schade aan zijn pensioen te compenseren.

In 2009 ontsloeg het ziekenhuis hem. Toen betaalde het de man al een afkoopsom van 180.000 euro.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels