nieuws

Duwen chef reden voor ontslag

Arbeidsrecht

Wie zijn chef duwt en niet direct excuses maakt, wordt terecht op staande voet ontslagen.

Duwen chef reden voor ontslag

Een werknemer is op staande voet ontslagen wegens mishandeling van zijn chef. Hij heeft zijn chef geduwd. Volgens de chef is hij ook geslagen, maar dit acht de rechter niet bewezen. Volgens de werknemer heeft de chef zich na de duw theatraal laten vallen.

Mishandeling vond de rechter wel bewezen. De chef was na de duw op de grond terecht gekomen en zijn bril is kapot gegaan. De werknemer heeft dit niet ontkend.

De werknemer heeft echter aangegeven dat hij geen gelegenheid heeft gekregen zijn verhaal over het incident te vertellen en heeft geprobeerd zich te beroepen op het recht van wederhoor. De rechter oordeelde dat hier in zijn algemeenheid geen wettelijke verplichting voor bestaat. Het beginsel van goed werkgeverschap noopte daartoe in dit geval ook niet. De rechter vond dat de werknemer genoeg ruimte heeft gekregen zijn verhaal te doen voor hij – een dag na het incident – op staande voet werd ontslagen.

De door de werkgever verzochte ontbinding werd toegewezen op grond van verstoring van de arbeidsrelatie, zonder toekenning van enige vergoeding.

Dit oordeel is slechts voorlopig. In de (mogelijke) bodemprocedure kunnen hieraan geen rechten worden ontleend.

LJN: BV3039
Sector kanton Rechtbank Haarlem 
zaak/rolnr.: 543139 / VV EXPL 12-13

Reageer op dit artikel