nieuws

Kinderopvang verliest mannen na zedenzaak

Arbeidsrecht

Veel mannen hebben de kinderopvangbranche verlaten na de Amsterdamse zedenzaak.Kinderopvangorganisatie Estro wil met een informele bijeenkomst het taboe op mannen in kinderdagverblijven doorbreken en meer mannelijke pedagogisch medewerkers aantrekken.

Kinderopvang verliest mannen na zedenzaak

Dat meldt de NOS op basis van eigen onderzoek. Na het schandaal in Amsterdam blijken tientallen mannen hun werk als leider in een kinderdagverblijf te hebben opgegeven, vaak onder druk van ouders. Een aantal mannen zegt om vage redenen te zijn ontslagen. Hun voormalig werkgevers hebben tegenover de NOS ontkend dat de werknemers zijn ontslagen omdat men geen mannen meer in de groep wilde hebben.

Het is niet precies bekend hoeveel mannen werkzaam zijn in de kinderopvang. De meeste van hen werken in de naschoolse opvang, enkele honderden werken in een kinderdagverblijf.

Ouders en kinderopvangorganisaties benadrukken het belangrijk te vinden dat ook mannen werkzaam zijn in de sector, zodat kinderen zowel mannelijke als vrouwelijke rolmodellen hebben.
Estro wil het taboe doorbreken en heeft daarom alle mannelijke medewerkers uitgenodigd voor een borrel. Daarnaast laat de organisatie volgens de NOS wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar het effect van mannen in de kinderopvang. Vrouwelijke medewerkersters krijgen naar aanleiding van dat onderzoek trainingen over mannelijke eigenschappen en hoe deze zelf toe te passen.

Reageer op dit artikel