nieuws

School stuurt voltallig personeel weg

Arbeidsrecht

School stuurt voltallig personeel weg

Alle honderdvijftig leerkrachten van een Amerikaanse basisschool zijn op non-actief gesteld nadat twee van hun collega's eerder werden gearresteerd voor het misbruik van leerlingen.

De leerkrachten die op non-actief worden gesteld behouden hun salaris. Het schoolbestuur benadrukt dat niemand van hen wordt verdacht van misbruik, maar dat deze ingrijpende stap nodig is om het vertrouwen van ouders in de school te herstellen. Op termijn kunnen de docenten weer terugkeren naar de school.

De school is twee dagen gesloten om het vervangende personeel – naast de onderwijzers worden ook alle administratieve medewerkers vervangen – aan te nemen. Als de school weer wordt geopend, worden alle leerlingen ondervraagd in de aanwezigheid van een sociaal werker.

De twee gearresteerde onderwijzers hebben gedurende hun hele loopbaan op de Miramonte Elementary School gewerkt. In de LA Times zeggen enkele ouders dat over een van de twee al meerdere keren zou zijn geklaagd in de afgelopen twintig jaar.

Reageer op dit artikel