nieuws

Vakbond Cambodja vecht door

Arbeidsrecht

Bijna eenderde van een groep ontslagen hotelmedewerkers in Cambodja is gezwicht voor een ontslagpremie. De groep vecht al maanden om het ontslag ongedaan te krijgen, en werd al twee keer in het gelijk gesteld.

Vakbond Cambodja vecht door

De hotelmedewerkers werden ontslagen nadat zij hadden geprobeerd zich aan te sluiten bij een vakbond. Volgens werkgevers had dit er echter niets mee te maken, en hadden alle 67 medewerkers op een of andere manier de regels overtreden, inclusief een poging tot vergiftiging.

Een arbitragecommissie en later een rechter hadden al geoordeeld dat het ontslag onterecht was. Een provinciale rechtbank heeft nu de hoteleigenaren in het gelijk gesteld, zo meldt de Pnomh Penh Post. De rechters verboden de werknemers ook om nog langer in het dorp te demonstreren. De werknemers richtten zich tot toeristen en vroegen hen het hotel te boycotten.

Vakbondsvertegenwoordigers gaan tegen de uitspraak in hoger beroep. Ongeveer eenderde van de werknemers wil daar echter niet meer op wachten en heeft nu een ontslagpremie aanvaard.
(Foto: Eva Schuster)

Reageer op dit artikel