nieuws

CNV Jongeren: ontslagvergoeding ter discussie

Arbeidsrecht

Het systeem van ontslagvergoedingen mag wat betreft CNV Jongeren vervallen als werkgevers het geld investeren in scholing.

CNV Jongeren: ontslagvergoeding ter discussie

Het huidige systeem van ontslagvergoedingen belemmert de doorstroming op de arbeidsmarkt, vindt voorzitter IJmert Muilwijk van CNV Jongeren 'Het idee erachter is wel goed, want een ontslagvergoeding voorkomt dat mensen zomaar met lege handen komen te staan,' zegt hij op nu.nl. Het geld dat werkgevers nu kwijt zijn aan ontslagvergoedingen kan echter beter worden gebruikt om te voorkomen dat mensen werkloos worden. De jongerenbond stelt voor dat een onafhankelijke deskundige jaarlijks of om het jaar toetst wat iemands mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Stelt die vast dat er training of opleiding nodig is, dan moet de werkgever daarvoor geld en tijd beschikbaar stellen.

Reageer op dit artikel