nieuws

Contractwijziging

Arbeidsrecht

Contractwijziging

Mag iemand met een Duitse arbeidsovereenkomst gedwongen worden een Nederlands contract te accepteren?

Wij zijn een internationaal concern, met vestigingen o.a. in Duitsland en Nederland. Een sales medewerkster heeft een arbeidscontract met de Duitse vestiging. Maar omdat zij langzamerhand nauwelijks meer voor de Duitse markt werkt (in elk geval minder dan de bekende 183 dagen), maar hoofzakelijk voor de Nederlandse en internationale markt, en zij ook in Nederland woont, wil ons corporate management dat zij een Nederlands arbeidscontract krijgt, en bij ons in NL op de payroll komt. Medewerkster is hier niet enthousiast over, omdat zij meent dat zij er daardoor financieel op achteruit gaat, o.a. door de hogere belastingen en sociale premies in Nederland. De vraag is of zij kan worden gedwongen deze overstap te maken. Met andere woorden: kan haar Duitse arbeidscontract eenzijdig worden opgezegd, en worden vervangen door een Nederlands arbeidscontract? Zij wordt aangestuurd/zij rapporteert aan haar manager die in de US werkt. Alvast bedankt voor jullie reactie!

Reageer op dit artikel