nieuws

Goldman Sachs speurt naar muppets in e-mail

Arbeidsrecht

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft aangekondigd dat het alle e-mails van medewerkers gaat screenen op het woord muppets en andere negatieve benamingen voor klanten.

Goldman Sachs speurt naar muppets in e-mail

De bank neemt de stap nadat voormalig topman Greg Smith in de New York Times uit de school klapte over de minachtende manier waarop binnen het bedrijf over klanten zou worden gesproken. Alhoewel de meeste mensen bij muppets vooral aan de poppen denken, staat de term volgens CNBC in Groot-Brittannië vooral voor stompzinnige personen.

Smith schreef in zijn column dat hij toekomstige werknemers niet recht in de ogen kon kijken en beweren dat Goldman Sachs een fantastisch bedrijf was om voor te werken. Volgens Smith is het binnen de bank goed gebruik geworden om klanten uit te knijpen voor winst, en schrijft de top in interne e-mails in beledigende termen over klanten.

Goldman Sachs gaat nu alle interne mails controleren. Er is niet bekend gemaakt of het personele consequenties heeft als de beschuldigingen van Smith inderdaad kloppen. Volgens CNBC is het ongebruikelijk dat ex-werknemers openlijk kritiek uiten op Goldman Sachs. Niet alleen is het tegen de erecode, maar werknemers moeten vaak ook een verklaring tekenen waarin zij beloven de vuile was binnen te houden.

Reageer op dit artikel