nieuws

Ontslagen Griek schiet baas neer

Arbeidsrecht

Een 52-jarige werkloze Griek heeft zijn ex-baas, een collega en een politieman neergeschoten. Dimitrios Manikas werd een half jaar geleden ontslagen door de plasticfabriek waar hij elf jaar had gewerkt.

Ontslagen Griek schiet baas neer

Volgens de politie vond de werknemer dat hij recht had op 31 duizend euro aan achterstallig loon, schrijft de Athens Times. Zijn voormalige werkgever ontkende dat de man ergens recht op had. Hij zou ontslagen zijn omdat hij ‘onstabiel, ongepast en delinquent gedrag’ vertoonde.

Voordat de man zijn oude baas neerschoot en werknemers van de fabriek in gijzeling nam, had hij naar verluid al vier dagen niet gegeten. Hij had geen geld meer en wilde zijn baan terug. De situatie deëscaleerde nadat Manakis de politie om anti-depressiva had gevraagd. Hij liet de gijzelaars gaan, leverde zijn wapen in en gaf zich over aan de politie.

Reageer op dit artikel