nieuws

Nierdonor ontslagen door ondankbare baas

Arbeidsrecht

New Yorker Debbie Stevens heeft een aanklacht ingediend tegen haar voormalige baas. Volgens Stevens werd ze ontslagen nadat ze haar nier had afgestaan ten behoeve van haar werkgeefster.

Nierdonor ontslagen door ondankbare baas

Stevens had eerder voor het autobedrijf van nierpatiënt Jackie Brucia gewerkt, maar nam toen zelf ontslag wegens een verhuizing naar een andere staat, meldt ABC News. Tijdens een bezoek aan het bedrijf hoorde ze dat Brucia op de wachtlijst stond voor een niertransplantatie. Stevens bood zichzelf aan als donor. Enige tijd later solliciteerde ze weer bij haar voormalige baas en werd aangenomen. Niet lang daarna informeerde Brucia of Stevens het aanbod van de orgaandonatie serieus had gemeend.

Het bleek dat Stevens geen goede match was voor haar werkgeefster. Maar door haar nier aan een andere patiënt af te staan, zorgde ze ervoor Brucia hoger op de wachtlijst terecht kwam en daardoor sneller werd geholpen. En daarna waren volgens Stevens de wittebroodsweken wel over.

Tijdens de operatie waarbij de nier werd weggenomen, werd bij Stevens een zenuw geraakt. Hierdoor kampte ze nog lange tijd met gezondheidsproblemen. Volgens Stevens werd ze vanaf het moment dat ze haar werk hervatte door Brucia slecht behandeld en voor aansteller uitgemaakt. Ze kreeg demotie en werd overgeplaatst naar een vestiging die ruim tachtig kilometer buiten haar woonplaats lag. Toen ze via een advocaat een klacht indiende, werd ze ontslagen.

Stevens denkt dat ze alleen is aangenomen zodat ze haar nier zou afstaan. Ze heeft een klacht ingediend bij de mensenrechtencommissie van de staat New York. Haar advocaat heeft al aangekondigd miljoenen dollars als compensatie te zullen eisen.

Reageer op dit artikel