nieuws

Vonnis betekent niets bij ontslag in Rusland

Arbeidsrecht

Vonnis betekent niets bij ontslag in Rusland

Het Russische ministerie voor Volksgezondheid heeft een oogarts ontslagen, een dag nadat een rechter oordeelde dat hij zijn baan terug moest krijgen.

Volgens de Moscow Times wordt Khristo Takhchidi beschuldigd van corruptie. Onder zijn bewind zou het ziekenhuis waar hij werkte steekpenningen vragen van patiënten. De rechter zei echter in zijn vonnis dat de beschuldigingen jegens Takhchidi ongegrond zijn en oordeelde dat de toparts zijn baan terug moet krijgen.

Toen Takhchidi zich een dag later bij het ziekenhuis melde om weer aan het werk te gaan, werd hij opgewacht door een vertegenwoordiger van het ministerie die hem opnieuw een ontslagbrief overhandigde. Takhchidi heeft gezegd opnieuw in beroep te gaan. Volgens hem maakt het ministerie een circus van de ontslagprocedure.

Reageer op dit artikel