nieuws

Ontslagen stripper claimt discriminatie

Arbeidsrecht

Ontslagen stripper claimt discriminatie

Een 30-jarige Amerikaanse journaliste heeft besloten de Houston Chronicle aan te klagen. De krant ontsloeg Sarah Tressler als society-verslaggeefster nadat bekend werd dat ze een bijbaan als stripper had. Volgens Tressler is dit seksediscriminatie omdat de meeste strippers vrouw zijn.

Als society-verslaggeefster moest Tressler bijeenkomsten van ultraconservatieve rijke dames verslaan. De krant was dan ook niet geamuseerd toen zij op de website van het concurrerende Houston News als stripper werd ontmaskerd. Tressler blijkt bovendien een blog bij te houden, waarin ze tamelijk gedetailleerd over haar werk verteld.

In een eerste reactie liet Tressler weten het ontslag niet al te zeer te betreuren. Maar als journaliste kent ze natuurlijk de waarde van publiciteit. Bovendien publiceert ze binnenkort een boek over haar leven. Op een persconferentie en met een dure advocate uit Beverly Hills aan haar zijde, kondigde ze vorige week aan dat ze haar voormalig werkgever wil aanklagen.
Volgens Tressler is ze ontslagen omdat ze bij de ondertekening van haar arbeidsovereenkomst haar bijbaan niet had gemeld, iets waar wel naar werd gevraagd. Maar omdat volgens Tressler niet specifiek naar het werk van exotisch danseres werd gevraagd, heeft ze het formulier naar waarheid ingevuld. Haar advocaat vindt dat er sprake is van seksediscriminatie omdat de meeste strippers vrouw zijn.

The Houston Chronicle heeft laten weten niet in te gaan op het ontslag van individuele werknemers.

Reageer op dit artikel