nieuws

Werkgever moet aantonen hoeveel een werknemer werkt

Arbeidsrecht

Werkgever moet aantonen hoeveel een werknemer werkt

Een werknemer die een vergoeding eiste voor de extra uren die zij heeft gewerkt, heeft gelijk gekregen omdat de werkgever geen deugdelijke urenregistratie kon laten zien.

Een spoedeisende hulparts die had compensatie geëist onder meer omdat zij geen mogelijkheid had gehad het onbetaalde ouderschapsverlof op te nemen. Ze hoort tussen de 40 en het 44 uur te werken volgens haar contract en had dat ook tijdens de verlofperiode gedaan. Terwijl ze zes uur per week minder zou werken en daarvoor dus ook niet betaald kreeg..

De werkgever voert aan dat ze wel degelijk minder heeft gewerkt en zelfs een roostervrije dag heeft gekregen (meestal de woensdag), maar dat de bewijzen daarvoor deels zijn vernietigt. Dit verlies aan bewijs en het feit dat werkgever in zijn betoog gewerkte uren overlegt in weken dat de werknemer volledig was ziek gemeld, weegt voor de rechter zwaar.

Hij oordeelt: Het ligt op de weg van een werkgever een deugdelijke registratie ter zake van de arbeidstijden van de werknemer bij te houden. Nu de werkgever dat niet heeft gedaan, heeft hij de loonvordering niet, althans onvoldoende feitelijk gemotiveerd betwist.

LJN: BW4395, sector Kanton Rechtbank Arnhem

Reageer op dit artikel