nieuws

Cameron wil kruisje op werk toestaan

Arbeidsrecht

Cameron wil kruisje op werk toestaan

De Britse premier David Cameron wil de wet aanpassen zodat werknemers voortaan zichtbare religieuze symbolen mogen dragen op het werk.

Cameron zei dit toen hij werd gevraagd naar de zaak van Nadia Eweida, een voormalig medewerkster van British Airways die werd ontslagen omdat ze een crusifix droeg naar haar werk. Eweida heeft haar ontslag tevergeefs aangevochten in het Verenigd Koninkrijk en staat binnenkort voor het Europees Hof voor de Mensenrechten. Zij beschuldigt haar voormalig werkgever van discriminatie en pesterij, schrijft Personel Today.

Cameron zegt volledig achter mensen te staan die religieuze symbolen op het werk willen dragen en daarvoor desnoods de wet aan te willen passen. De belofte van Cameron is opmerkelijk omdat de regering eerder heeft aangegeven tegenstander te zijn van de zaken die door Eweida en lotgenoten zijn aangespannen bij het Europees Hof.

De kledingvoorschriften van British Airways verbieden alle zichtbare sieraden, tenzij deze een religieus voorschrift zijn. Eweida had ook geen niet-religieus sieraad zichtbaar mogen dragen bij haar uniform.

Reageer op dit artikel