nieuws

Forensentaks komt steeds dichterbij

Arbeidsrecht

Forensentaks komt steeds dichterbij

De Kunduz-coalitie stemt opnieuw vóór de forensentaks. Maar eigenlijk zien vier van de vijf coalitiepartijen niets meer in de belastingmaatregel.

Gisteren stemde de Tweede Kamer over een door de PvdA ingediende motie om de forensentaks te schrappen en in plaats daarvan een bankenbelasting in te voeren. De Kunduzcoalitie stemde voor, maar alleen omdat de partijen hebben afgesproken niet tegen hun eigen plannen te stemmen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De vier partijen VVD, CDA, GroenLinks en de ChristenUnie staan eigenlijk niet meer achter de maatregel uit het Lenteakkoord om belasting te heffen op het woon-werkverkeer. Alleen D66 blijft geloven in oorspronkelijke maatregel.

Er bestaat een grote kans dat de omstreden maatregel nu ook echt doorgang gaat vinden per 1 januari 2013. Alleen als de nieuwe regering na de verkiezingen een alternatief vindt om de geraamde 1,3 miljard die de maatregel moet opleveren te bezuinigen, is de forensentaks van de baan. Die kans lijkt klein.

De Volkskrant meldt vandaag inzicht te hebben in een rapport waaruit blijkt dat de forensentaks naast de 1,3 miljard bezuiniging, op termijn ook 10 tot 15 procent minder files teweeg zal brengen.

Lees hier hoe de belasting woon-werkverkeer gaat werken.

Reageer op dit artikel