nieuws

P&O-priester in cel om kindermisbruik

Arbeidsrecht

P&O-priester in cel om kindermisbruik

Een Amerikaanse priester die jarenlang verantwoordelijk was voor het personeelsbeleid van de Rooms-Katholieke kerk in Philadelphia, is veroordeeld tot drie tot zes jaar cel. Volgens de rechter had hij als P&O'er kindermisbruik door een collega-priester moeten voorkomen.

Dat meldt Philly.com. Monsigneur William Lynn is de hoogst geplaatste Amerikaanse priester die is veroordeeld kindermisbruik.

Lynn heeft zelf nooit een kind belaagd. Hij heeft het kind waar het in deze zaak om draait zelfs nooit gezien. Lynn is schuldig bevonden omdat hij een priester heeft overgeplaatst, terwijl hij wist dat de man een jongetje had misbruikt. In de nieuwe parochie heeft deze priester zich opnieuw jarenlang vergrepen aan een kind.

De rechter vindt dat Lynn als verantwoordelijke voor het personeelsbeleid medeschuldig is aan het misbruik. Hij had ervoor moeten zorgen dat de priester niet opnieuw slachtoffers kon maken. Lynn heeft in de rechtbank zijn excuses aan het slachtoffer aangeboden. Lynn zei dat hij zijn best had gedaan, maar dat dat niet genoeg was geweest om het misbruik te stoppen.

De advocaten van Lynn hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Reageer op dit artikel