nieuws

UWV start met banenmarkten via Twitter

Arbeidsrecht

UWV start met banenmarkten via Twitter

UWV wil inspelen op de toenemende invloed van sociale media op de arbeidsmarkt door banenmarkten via Twitter te organiseren.

De banenmarkt via Twitter behoort nog niet tot de reguliere dienstverlening van UWV. Op dit moment wordt de proef in verschillende regio's uitgeprobeerd.  Vandaag kunnen werkzoekenden en werkgevers elkaar in 140 tekens leren kennen in Overrijssel.

‘Voor beide partijen is het een snelle en makkelijke manier om met elkaar in contact te komen', zegt Sandra van Gaalen, landelijk manager werkgeversdiensten. ‘Een eerste test in Twente in mei van dit jaar is succesvol verlopen en heeft voor enkele Twitterende werkzoekenden al meteen tot een baan geleid. Daar is het ons natuurlijk om te doen en daarom gaan we door met deze proef.'

Alle ingeschreven werkzoekenden bij UWV krijgen in de betreffende regio's een uitnodiging om deel te nemen aan de digitale banenmarkt. Deelname is niet verplicht maar wordt wel van harte aanbevolen.

Reageer op dit artikel